יום שישי, 4 בספטמבר 2009

המאפיה של עלמה ואמא



כבר אמרו חז"ל "שלח לחמך על פני המים כי ברבות הימים תמצאנו" אז אנחנו שולחות ונהנות מאוד תוך כדי.

הכל התחיל בזכות הלחם הלא טעים כאן שבנוסף לכך גם מלא בחומרים לא בריאים ( חומרים משמרים, מתחלבים, סירופ תירס וכו וכו) אז החלטתי שיהיה גם כיף וגם בריא להתחיל לאפות בבית.
מצאתי אתר ישראלי מעולה שנקרא "הנחתום" הנה הלינק:
http://www.baking.co.il/

יש בו מתכונים מעולים ומדריך להכנת שאור אז אני מגדלת עכשיו שאור בבית (מעין חיית מחמד - אל תדאגי פפיה, הוא ממש לא מהווה תחליף)

את כמובן הצטרפת לחגיגה בשימחה ומאוד מרגש אותי לראות כל פעם מחדש איך את משתתפת ונהנית וכמה דברים כבר אפשר לעשות איתך ביחד.

כבר הספקנו לשלוח לחם לשכנים המקסימים שלנו לו ודיאנה שלפני שבועיים הגיעו אלינו הביתה עם סלסלה ובה ירקות מהגינה שלהם, שמחנו מאוד שיכולנו למחרת להחזיר את הסלסלה עם לחם בפנים.

עכשיו התפתחה לה כבר מסורת - ביום שישי אנחנו אופות חלה לכבוד שבת ולחם שאור מלא לכל השבוע. בשבוע שעבר סוף סוף נערכה קבלת שבת כהלכתה עם הדלקת נרות בפמוטים שקיבלנו מתנה ממשפחת פלד, שירים, אכילת חלה ועוד מטעמים.
עכשיו הבצק של החלה תופח ומחכה לך שתקומי משנת הצהריים לקלוע ממנו חלות.

אז קבלו כמה תמונות מהוואי המטבח:













תהליך אפיית החלות:








לסיום, הנחישות שלך כשאת רוצה לקחת חלק בעשיה:







שתהיה לכולנו שבת שלום!

3 תגובות:

  1. מקסים!!!
    וכיף לראות אתכם..
    מזל שיש בלוג, אני קוראת וממש שומעת אותך מספרת
    שבת שלום
    וראשון מנוחה..
    שירה

    השבמחק
  2. תודה רבה יקירתי,
    שיהיה לכם שבוע מצוין!!!
    איך אתם?
    אנחנו מאוד מתגעגעים...
    נ.ב
    בסוף השבוע הזה יש כאן חג
    labor day
    אז יש גם שני מנוחה,
    אשרי האמריקאים,
    נשיקות

    השבמחק
  3. כיף לראות אותכם בסביבה הביתית שלכם... תודה!

    השבמחק