יום שלישי, 24 בנובמבר 2009

בערוגת הגינה שלנו

אז אחרי שדיברנו על הבית, הגיע הזמן לספר ולהראות מה מתרחש בגינה.
הגינה הייתה בהחלט אחת הסיבות העיקריות שבגללן החלטנו לשכור את הבית הזה וגורמת לנו לברך על ההחלטה שוב ושוב.
היא מספקת לנו שעות רבות של כיף ועשיה.
היא התחילה כגינה מאוד מוזנחת ולא בטיחותית והרבה עבודה חשפה את הפוטנציאל.

בתמונה הזו אפשר לראות על רקע הילדה השובבה והיפה את ערמות הגזם והעזובה הכללית ששררו בגינה לפני חודשיים:



איפה שעומד הכיסא של אבא עומדת עכישו גינת הירק ומאחוריו התנור לפני השיפוץ.

והנה הפינוי של אחת מערימות הגזם הרבות שאספנו בו אפשר לראות את השתתפותך הפעילה, הוצאנו את השרפרף שלך החוצה להנאתך הרבה:









ואת לקחת כל פעם ענף אחד או שניים והנחת אותם בפח וחוזר חלילה.

והנה שטח גינת הירק שלנו מצולם מהדק שמחוץ למטבח כשהוא כבר מעושב ומפונה אך ריק:




באמצע עומד לבדו עץ התפוח.

והנה גינת הירק מיד לאחר השתילה והזריעה הראשוניות:



וכשבועיים אחר עם הצנוניות שנבטו, הברוקולי, כרוב הניצנים והתרד שגדלו ותוספות של פרחים:





ומהון להון אבא מצא זמן לסיים לשפץ את תנור הלבנים שלפי לו השכן שלנו בנו אותו בשנות החמישים והוא שימש כמשרפה לזבל. אבא שיפץ לו את הארובה ועכשיו הוא תנור למינגול שכבר נחנך כמובן.

אז הנה הוא באמצע השיפוץ:




והנה הוא מוכן:





ומה עוד את עושה בגינה?

את מאוד אוהבת להעביר את כיסא הגינה שלך (שמצאנו כמובן במחירת חצר) ממקום למקום, ולהתמקם למשל ליד הבזיליקום (שכבר כמעט ודעך לחלוטין בשל הקור, התמונה מלפני חודש בערך) או ליד החסה (שעדיין משגשגת)






ויש כמובן את אוטו מכבי האש שלך שאת מאוד אוהבת להיכנס אליו ולצאת ממנו וגם לשחק בתוכו:







וכמובן ארגז החול, עליו כבר סופר:



וחוץ מזה כמובן את מואוד אוהבת לטייל בגינה, לחקור את הצמחים השונים, להריח, לטעום, להשקות, לעשב, לחפור ועוד ועוד, עולם של של גילויים, עיסוקים ורכישת כישורים.

ומה אנחנו כבר אוכלים מהגינה? היום למשל אכלנו בארוחת ערב סלט עם עלי תרד תורקי, בביביס וחסה - כולם מהגינה שלנו, ואת כמובן עזרת לי לקטוף. גם בעישבי התיבול אנחנו משתמשים הרבה - בעירית, בטימין, באורגנו, במרווה וברוזמרין (השאר או בשלבי התאוששות או שנפחו נישמתם:) ויש את עץ הלימון כמובן.

הברוקולי שלנו כבר הוציא כמה פרחים ולשאר הירקות אנחנו מחזיקים אצבעות ובודקים מדי פעם מה שלומם.

אז לסיום,

תמונה מסוף השבוע הקודם כשמשפחת קירמייר באו לעשות איתנו "על האש" בחצר, הנה את אוכלת עם עמית ועומר :





2 תגובות:

  1. סחטין! רואים שהשקעתם די הרבה עבודה. המנגל יצא פשוט חדש! ואיך שאני הייתי רוצה שיהיה לנו עץ תפוח. למרות שכולם מנסים לשכנע אותי כי תפוחים לא ממש גדלים בטבעון, כי לא מספיק קר כאן, אני עוד לא לגמרי וויתרתי על הרעיון.

    השבמחק
  2. מעניין, בעיני עץ הלימון הוא הרבה יותר שוס. אולי כי טעמתי את התפוחים כשעברנו הנה והם לא היו משהו, יאמר לזכותם שהם לא קיבלו השקיה כל הקיץ, אולי שנה הבאה הם יהיו יותר אטרקציה, נחזיק אצבעות...

    השבמחק